Nyheter Bitcoin guide Om oss
bitcoin

Bitcoin (BTC)

$
9,878.55
Hulkstore Cannabiskungen

Få preparat är så missförstådda som SARMs. Här kommer vi redogöra de anligaste frågetecknen och ge en klar bild över hur de funkar. Vi börjar med namnet: SARMs (selective androgen receptor modulators). Här blir nog många överväldiga och tappar intresset. Oroa dig inte, det är faktiskt enkelt.

Androgena receptorn

Vanliga steroider har sin huvudsakliga verkan genom att de binder på och aktiverar den androgena receptorn (AR). Det är också så de manliga könshormonerna testosteron och DHT verkar. Aktivering av AR är skälet till att män har mer kroppshår, större muskelmassa och lägre fett än kvinnor. Aktivering av AR ger de sk sekundära manliga könsattributen. Det gör män till män. Den absoluta majoriteten biverkningar från anabola steroider kommer också av denna aktivering.

Vore det inte optimalt om vi kunde binda till AR i synliga muskler, men inte på exempelvis prostatan och hårbotten? Omöjligt tänker du kanske, men det är just vad många SARMs gör! De togs fram i syftet att vara ett säkrare alternativ för att behandla ex. benskörhet och muskelförtvining.

SARMs effektivitet

Hur intressanta är de för byggning då? Framförallt intressanta är de för den som vill lägga på sig hyfsade mängder massa men utan den höga dos AAS det normalt hade inneburit. SARMs är absolut inte något som kommer ge dramatiska ökningar såsom tren.

De kan dock med fördel användas ensamt med goda resultat och framförallt (jämfört med steroider) biverkningsfritt, eller i kombination med AAS för att tillåta lägre dos men fortfarande bra muskelökningar. YK-11 har visat sig ha potentiellt stark effekt på myostatin. Detta har höjt mångas intresse. S-23 är en mycket potent SARM som många jämför med den orala steroiden winstrol, utan dess bieffekter.

Sammanfattningsvis är dessa preparat revolutionerande i den mening att de kan stimulera muskeltillväxt på ett väldigt specifikt och selektivt sätt. De är relativt nya men det finns redan idag många intressanta preparat ute på marknaden.

Bieffekter av SARMS

Potentiellt är SARMs betydligt mildare än klassiska steroider på många sätt. Dels så saknar de den leverskadlighet som är typiskt associerade med metylerade orala steroider såsom dianabol och superdrol.

Som tidigare nämnts slipper man även de typiska androgena bieffekterna av anabola steroider. SARMs kan tvärtom minska storleken på prostatan.En del preparat i denna familj orsakar dock, i likhet med anabola steroider, total nedstängning av kroppens produktion av testosteron.

Tack till Steroidfakta som skrivit texten <3

Köp SARMs här.